0700 90 008

Защо да се доверите на доказан магазин за авточасти?

post-image

Защо да се доверите на доказан магазин за авточасти?



В забързаното време, в което живеем, без помощта на автомобила си е почти невъзможно да се справяме успешно с ежедневните задачи. Наистина поддръжката му невинаги е евтина, но затова пък той създава много удобства.

Навременните грижи и техническото обслужване често изискват ремонти и вложени в тях резервни части и консумативи. Качеството на авточастите е много важно и затова подборът им трябва да се направи внимателно и информирано.

В днешно време пазарът на авточасти е пренаситен и е трудно да намерите надежден и изгоден магазин. Прочетете тази статия и научете защо е важно да се доверявате само на доказани магазини за авточасти.

 

Какво е необходимо да изясним преди закупуването на авточасти?

 

Преди да започнете да търсите дадена авточаст, има много неща, с които да се съобразите предварително:

 

Сезон

 

Ако търсите консумативи, тогава трябва да имате предвид сезона на експлоатация: летен или зимен. Например течността за чистачки може да бъде лятна и зимна. Не бива да забравяте и за гумите, които също са различни спрямо сезона.

 

Условия на експлоатация

 

Условията на експлоатация в много от случаите са определящи за избора на авточаст - например за гуми, спирачни накладки и др. Шофирането в градски условия, при тежки натоварвания, дълги преходи и специфични климатични особености много често оказва влияние по различен начин върху износването на автомобилните системи.

 

Какъв е точният проблем с автомобила?

 

Сами по себе си всички части за коли се различават до голяма степен по вид и затова трябва да прецените от какво по-точно имате нужда. Дори да разбирате донякъде от автомобилни части, винаги е по-добре да потърсите съвет от специалист в автосервиз. Той най-адекватно ще прецени какъв е проблемът на автомобила ви и какво да търсите във физически магазин или в сайт за авточасти.

 

  • Размери и точни характеристики на търсения продукт

 

Когато ви трябват специфични резервни авточасти, не трябва да правите компромис. Много е важно да се ориентирате по VIN-кода на автомобила - номер на рамата,  посочен в талона, а обикновено и на шасито. Този номер ще ви улесни, защото много производители често правят изменения в конструкцията на еднакви марки и модели автомобили. По този номер ще откриете информация за автомобила си и за каталожните номера на конкретната резервна част.

Винаги обръщайте внимание на предписанията на производителя при закупуване на резервни части, защото всяка марка и модел автомобил има специфични технически характеристики по отношение на мощност на акумулатора, вид на крушките, шарка на гумите и др.

Размерите на частите също са от значение. Например акумулаторите на различните марки нямат еднакви размери, дори да са с една и съща мощност.

Някои авточасти можете да откриете по номера, маркиран върху частта. Така ще сте спокойни, че новата част напълно ще съответства на старата.

Защо да изберете доказан магазин за авточасти?

 

Когато вече сте наясно какви консумативи или резервни части са ви нужни, възниква въпросът откъде е най-добре да ги закупите – от автомагазина наблизо или да ги поръчате по интернет.

Интересувайки се за средствата, които трябва да отделите, сигурно ще потърсите информация за “авточасти цени” на различни места. Това е добра идея, тъй като често има разлика в цените на един и същ продукт в различните магазини заради разликите в качеството. 

Поради различните удобства и практически ползи, все повече хора се възползват от онлайн пазаруването, включително и на авточасти. Добре е да проучите различните онлайн магазини и да изберете утвърден търговец.

Доказалият своята коректност магазин ще ви предложи голямо разнообразие от  продукти с ясен произход, в това число и намалени авточасти.

Доверявайки се на коректен онлайн магазин при закупуването на необходимите авточасти, вие можете да разчитате на следните предимства:

 

Сигурност в качеството

 

Продуктите, които ще откриете в онлайн магазините, са с високо качество. Ако магазинът е добър, той със сигурност работи с международни дистрибутори, а те почти винаги притежават и своя система за качество. Тази допълнителна информация за продукта е полезна опция при избора.

 

Бърза доставка

 

Доставянето на поръчаните авточасти е сравнително бърза и удобна за получаване на място, особено ако е от директен вносител. Тези фирми извършват редовни доставки и поддържат достатъчно наличности. Така при поръчката онлайн си спестявате и време от обикаляне по различни физически автомагазини. Освен това, много онлайн магазини правят и безплатна доставка при поръчка над определена цена.

Препоръка

 

Проучвайки различните онлайн магазини, много често е възможно да прочетете коментари или отзиви на потребители, от които да добиете представа за качеството на услугата, както и за цените.

Винаги съществува възможност да проучите и мненията в различни автофоруми и да се поинтересувате от споделения опит в тях. 

Най-лесно е да се посъветвате с ваши приятели и близки за добър онлайн магазин, от който те са пазарували и са останали доволни.

Можете също да осъществите контакт с някой онлайн магазин и по начина на комуникиране и отношението да си направите съответните изводи.

 

Възможност за замяна

 

За да улеснят своите клиенти, повечето онлайн магазини предлагат опция за замяна или връщане на продукта в 14-дневен срок, стига той да не е повреден. Ако решите да замените стоката с по-скъпа, първоначално заплатената сума се приспада.

 

Промоционални оферти

 

Голямо преимущество на пазаруването онлайн са промоционалните оферти, които в по-малка или в по-голяма степен предлагат автомагазините. В сайта на съответния магазин можете да откриете в категория „Промоции” всички актуални предложения.

Промоцени може да имат както избрани марки масла, така и някои марки крушки, акумулатори и др., като намаленията варират и може да достигнат -25%, а понякога и повече. Възможно е да откриете промоции за пълен ангренажен комплект с намаление -5%, комплект масло+филтър с 4% допълнителна отстъпка и др. 

Това е още една привлекателна възможност, доказваща ползата от пазаруването от онлайн магазин, а нерядко има и отстъпки за редовни клиенти.

Голям избор от марки

 

В онлайн магазините можете да се запознаете с богатия избор на авточасти, посочен в каталозите, където те са подредени по марки и модели.

В някои магазини можете да избирате авточасти за над 500 модела от десетки марки автомобили. Става въпрос за оригинални и алтернативни части, както и за консумативи и аксесоари.

Дали ще закупите универсални резервни части като стелки, гуми, крушки, добавки и др., или специфични резервни части, онлайн магазинът ще ви предложи снимка на артикула и подробна информация за техническите характеристики, производителя, размерите и цената.

Ще намерите бързо и лесно това, което ви интересува, и ще го получите в кратък срок.

Богатият асортимент, високото качество на продуктите и спестеното време правят онлайн пазаруването на авточасти практично и удобно.

 

Своевременното техническо обслужване на автомобила и ремонтът му с подходящи и качествени резервни части е важно условие за неговата изправност и за вашето безопасно пътуване.

 

Всичко за вашия автомобил на proavto.bg

Безплатна доставка при поръчка над 100 лв.
Лесно връщане и замяна до 14 дни
Оригинални части директно от завода на производителя
Бързо и сигурно плащане