0700 90 008

Тревожите се за ръждата? Искате да знаете как да предотвратите ръждясването на автомобила?

post-image

Обща черта на по-старите автомобили е, че няма нищо по-лошо от намирането на петна от ръжда по тях. А това е така, защото те най- често са били обект на няколко сурови зими и множество дъждовни лета. Ръждата не само изглежда отвратително, но и значително обезценява автомобила. Ето защо е наистина важно да се опитате и да се защитите от нея. Няма значение дали искате да запазите елегантния класически вид на автомобила или да се предпазите от бъдещи вреди. За да разберете как можете да предотвратите вашият автомобил да хване ръжда, прочетете съветите, дадени по- долу. Можете също така да помислите за споделяне на тази статия в социалните медии, така че вашите приятели също да могат да се възползват от тези съвети.

<h1>Пазете я чиста</h1>

Има много неща, които могат да причинят ръжда по колата особено през зимните месеци. Най-вече солта може да проникне през боята по-бързо, отколкото вие можете да кажете „Ферари“ с цвят червен, така че как трябва да се пазите от нея? Най- просто казано, опитайте се да миете колата си веднъж седмично. Винаги използвайте най-добрия восък, който можете да намерите. Опитайте се да намерите време, за да нанесете слой от гланц. Това не само ще ви помогне да запазите колата си блестяща и нова, но също така ще допринесе да предпазите боята от корозионни процеси.  Също така, опитайте се да миете под тези трудни зони- като калници, шаси и т. н.- колкото е възможно повече. Тези места често са изложени на по-голямата част от солта, пясъка и мръсотията, докато шофирате, така че изискват допълнително внимание, когато става въпрос за почистване.

Малко допълнителна защита ще е само от полза

Когато става въпрос за защита срещу ръжда, често една допълнителна защита е най-малкото нещо, което може да доведе до голяма разлика. Един продукт, който е доказал, че добавя значителна степен на защита, е пълно покривало за автомобила. Това важи особено за превозни средства, които прекарват по-голямата част от времето си, паркирани навън през нощта. Когато температурата спада, тези покривала помагат за защита срещу замръзване, както и срещу други външни фактори като дъжд, сняг или просто влага. Ако притежавате такъв, вкарайте колата си в гаража, за да я предпазите от ръжда. Може също да помислите за закупуване на малък нагревател, за да изсушите колата си, след като е паркирана в гаража. Така само ще се уверите, че е възможно най-суха.

Използвайте очите си

Може да звучи очевидно, но да държите под око малките петна от ръжда е един от най-лесните начини да се предпазите от нея. Ако видите малко петно, важно е да третирате зоната възможно най-бързо. Изборът да се справите с ръждата сами е един от вариантите. Друг вариант е да закарате колата за професионална консултация при специалист по каросерията. Ако решите сами да се справите с проблема, внимателно изберете с какво ще обработите ръждата.

Всичко за вашия автомобил на proavto.bg

Безплатна доставка при поръчка над 100 лв.
Лесно връщане и замяна до 14 дни
Оригинални части директно от завода на производителя
Бързо и сигурно плащане