0700 90 008

Какво да правим и какво не при модификация на автомобила

post-image

Запазете стойността и управляемостта на вашето превозно средство

Модификацията на автомобила ви позволява напълно да персонализирате автомобила си, така че да придобие характеристиките, стила и функциите, които винаги сте искали. В същото време, ако някога планирате да продадете колата си в бъдеще, трябва да сте наясно, че някои видове ъпгрейди и модификации могат да окажат отрицателно въздействие върху стойността при препродажба. По същия начин, ако планирате редовно да карате автомобила си на улицата, възможно е да се сдобиете с бърза скоростна кутия и да завършите с по-малко комфорт при дълъг път.

Нека да разгледаме някои полезни съвети за модификации, които ще ви помогнат да запазите характера, комфорта и стойността на автомобила си.

1. Запитайте се: може ли това да бъде невъзможно?

В много случаи една модификация на автомобила не трябва да бъде постоянна. Всички разглобяеми части като ауспух, гарнитури, снижаващи пружини и колела с по-голям диаметър могат лесно да се премахнат, когато дойде време да продадете автомобила си. Съхраняването на съставните части ще направи много по-лесно да възстановите първоначалното състояние, когато дойде време за продажба. А и често можете да получите много по-висока възвращаемост на средствата чрез продажбата на скоростните части отделно, а не инсталирани на автомобил или камион.

2. Направете проверка в реалния свят

Няма съмнение, че седанът или купето може да изглеждат страхотно. Истинският въпрос обаче е дали тази модификация на автомобила действително ви позволява да шофирате по улиците и пътищата, които трябва да използвате всеки ден. Ако живеете на място, където има дупки, груби настилки и легнали полицаи, трябва да преразгледате колко ниско сте готови да направите превозното средство, което ще шофирате редовно. Ако не можете да влезете в паркинга на работното си място, без да остържете колата си, вероятно е време да повдигнете нещата.

3. Преценете- голяма мощност срещу трафик с често спиране и тръгване

Турбо и тежки съединители са страхотни на състезателна писта, където имате шанса да задържите колата си в пиковата и мощност обиколка след обиколка. След като сте прекарали 15 минути в тежък трафик обаче, коляното и глезенът ви вероятно ще ви заболят, защото трябва да натискате съединителя отново и отново. Освен това температурата на двигателя ви може да започне да се покачи.

Постигането на внушителни числа на динамометъра е много забавно. Страничните ефекти от тези модификации при шофиране в реално време обаче могат да причинят повече неудобство, отколкото си заслужава. Опитайте се да намерите равновесие между това, което искате, и реалното шофиране, когато планирате каквато и да е промяна в колата.

Всичко за вашия автомобил на proavto.bg

Безплатна доставка при поръчка над 100 лв.
Лесно връщане и замяна до 14 дни
Оригинални части директно от завода на производителя
Бързо и сигурно плащане