0700 90 008

Пролетта идва: Съвети за подготовка на вашето превозно средство

post-image

Зимата свършва и най-сетне можете да започнете да се наслаждавате на по-топло пролетно време, но вие не сте единственият. Вашето превозно средство трябва да бъде подготвено, за да може също да се наслаждава на хубавото време.

Измийте автомобила си

Посетете автомивка, която измива екстериора на автомобила, както и шасито. Въпреки че не можете да видите шасито, това е мястото, където се натрупват сол от пътищата и остатъчно замърсяване от зимата. Цялостното почистване ще ви помогне да избегнете ръжда и натрупване на мръсотия.

Ако наистина искате да направите пролетно почистване на колата си, почистете и интериора на автомобила си. Въпреки че може да изглежда сух, подът може да е попил вода, сняг, сол и всичко останало, с което обувките ви са се срещнали през зимата.

Проверете, разменете предните и задните гуми и ги балансирайте

Шофирането през зимата е тежко за гумите на вашия автомобил. Балансирането и смяната на предните и задните гуми на автомобила ви гарантира по-безопасно износване и по- дълъг живот на гумите.

Важно е също така да проверите грайферите на гумите и да се уверите, че нито една от гумите не се е износила прекалено. Гумите ще се нуждаят от адекватно сцепление при дъжд.

Ако използвате зимни гуми, след края на зимата ги сменете с летни или всесезонни.

Проверете чистачките на предното стъкло

Чистачките на предното стъкло работят усилено през зимата. Най-добре е да сменяте чистачките си всеки сезон. Новите чистачки на предното стъкло ще подобрят видимостта и ще намалят риска от злополука.

Проверете акумулатора на автомобила си

Тъй като вашето превозно средство работи много усилено през зимата, е възможно акумулаторът да се изтощи. Ако подозирате, че животът на вашия е малък, проверете датата, на която е бил инсталиран. Ако е по-стар от четири години, може да разгледате в нашата секция „акумулатори“.

Допълнете течностите на автомобила си

Проверете всички течности на автомобила си и ги допълнете, особено течността за чистачките на предното стъкло. Тя свършва бързо през зимата, тъй като се използва непрекъснато за почистване на замърсявания от предното стъкло.

Маслото на двигателя предпазва двигателя от износване и счупване. Важно е да го поддържате така, че двигателят и работните му части да продължат да функционират правилно.

Друга важна течност е спирачната течност. Ако спирачките нямат достатъчно течност, ще ви отнеме повече време и усилия, за да спрете автомобила си.

Под капака

Проверете ремъците, маркучите и въздушните филтри на автомобила. Ако ремъците или маркучите са повредени по някакъв начин, трябва да ги поправите.

Уверете се, че въздушните филтри са чисти и работят правилно, така че климатикът ви да е готов за наближаващото топло време.

Всичко за вашия автомобил на proavto.bg

Всичко за вашия автомобил на proavto.bg

Безплатна доставка при поръчка над 100 лв.
Лесно връщане и замяна до 14 дни
Оригинални части директно от завода на производителя
Бързо и сигурно плащане