0700 90 008

Вечният въпрос – нови авточасти или употребявани авточасти?

post-image

В този труден икономически климат винаги е изкушаващо да пренебрегнете странния шум, който колата е започнала да издава. Нуждае ли се от автомобилни части, които са трудни за намиране или скъпи? Е, има случаи, при които можете да използвате части втора употреба или рециклирани части, но това винаги ще носи и своите рискове.

 

Преди да купите каквито и да е части за вашия автомобил, е добре са спазвате няколко прости правила:

 

- Трябва да знаете точно от каква част се нуждаете. Няма нищо по-лошо от това да поръчате автомобилна част и тя да не е подходяща. Вземете автомобилната част с вас в магазина. Не се изненадвайте, ако трябва да бъде специално поръчана. Ако ще поръчвате авточасти онлайн, то обадете се по телефон за консултация, в случай, че се колебаете коя е правилната част за вашия автомобил

 

- Не се страхувайте да изглеждате начинаещ. Тези, които купуват и продават авточасти, се занимават с начинаещи всеки ден. Не се страхувайте да зададете въпроси относно частта, която поръчвате. В крайна сметка няма глупави въпроси, има незададени въпроси, които може да ви струват скъпо по- късно.

 

- Ако имате проблем с намирането на част за автомобила, не е нужно да се страхувате да търсите онлайн или в гробище за катастрофирали коли. Тук, обаче идва един подводен камък при закупуването на авточасти на старо – невинаги ще може да ги върнете, а и въпросът с гаранцията не е маловажен. Докато при закупуването на чисто нови авточасти ще се възползвате от всички предимства.

 

Следващият въпрос, който трябва да си зададете при покупка на части за автомобила, е кои могат да бъдат използвани отново и кои трябва да бъдат нови. Ето едно просто ръководство, което трябва да следвате:

 

КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ОТНОВО, АКО Е В ДОБРО СЪСТОЯНИЕ

 

Тези елементи трябва да се проверят за износване преди повторно използване. Ако имате съмнения, трябва да бъдат проверени от професионалист: панели за каросерия, брони, карбуратори, запалка, резервоар за антифриз, вентилатор, ремъчна предавка, алуминиеви джанти, маслени тръби, електрическо задвижване за прозорец, ремъчни шайби, огледала за обратно виждане, седалки, волан, стерео уредба, мотор на шибедаха, задни светлини, тяло на дроселовата клапа, вакуумни съединения, вакуумен резервоар, капак на вентила, колела, стъклопакет, прозорци, помпа за миене на предното стъкло, рамо на чистачките.

 

КАКВО МОЖЕ ДА БЪДЕ РЕЦИКЛИРАНО И ИЗПОЛЗВАНО ПОВТОРНО

 

Друга възможност за замяна на части за автомобили е закупуването на ремонтирани части. Ето един списък на някои части, които обикновено могат да се използват след обновяване: асинхронен кондензатор, ABS процесор, ABS сензори, алтернатор, валове за оси, спирачни барабани, разпределителни валове, главен цилиндър на съединителя, бобини, CPU, шарнири, глави на цилиндрите, двигателен блок, маховик, инжектор на гориво, горивна помпа, главен цилиндър, електрически ключалки, помпа на сервоуправлението, превключвател на електрическите прозорци, радиатор, джанта за резервна гума, кормилна стойка, кабели на шибедаха, турбокомпресор, компресор за климатик, радиатор за климатик, трансмисия, разпределител, пружини на окачването на ходовата част, арматурно табло, бутала, тампони, интеркулер, охладителна система за маслото, хидравлична система на управлението на предните колела.

 

НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ВТОРА УПОТРЕБА

 

Следва списък на частите на автомобила, които не бива да се използват повторно: въздушни възглавници, въздушни филтри, сензори на въздушни възглавници, ябълковидни болтове, батерии, лагери, спирачни дискове/ ротори, спирачни накладки, съединителен диск,  каталитичен конвертор, вентилатори, цилиндрични втулки, разпределителна капачка, лагери на двигателя, горивни тръбопроводи, предпазители, уплътнения, главини, повишаваща бобина, кондензатор за запалване, ауспух, сервоусилватели, бутални пръстени, радиаторни маркучи, ротори, превключващи втулки, амортисьори, кабели на запалителни свещи, запалителни свещи, опорни лагери, чукче и наковалня, термостат, ремъци, хромирани вериги, клапани, регулатори на напрежението, водна помпа, лагери на колела, спирачни цилиндри.

 

Всичко за вашия автомобил на proavto.bg

Безплатна доставка при поръчка над 100 лв.
Лесно връщане и замяна до 14 дни
Оригинални части директно от завода на производителя
Бързо и сигурно плащане