0700 90 008

Как да пазарувате авточасти онлайн за вашия автомобил

post-image

Онлайн пазаруването стана много модерно през последните години. Назовете продукт или услуга и със сигурност ще го намерите да се предлага онлайн. Автомобилните части и компоненти не са изключение; разнообразието им е нарастнало от само няколко хиляди избрани продукта в края на 90-те до буквално милиони днес.

При такова разнообразие трябва да е лесно да намерите това, което търсите, нали? Е, не е точно така.

Търсенето може да е обезсърчително за всеки, който иска да закупи авточасти онлайн. Ето само някои от въпросите, които изникват при пазаруване на части за автомобили онлайн:

• Какви части ще подхождат на моя автомобил?

• Какво е качеството им? Как да разбера дали автомобилът ще работи по същия начин със заменена оригинална част?

• Заменената част ще пасне ли на колата ми точно, както оригиналният фабрично инсталиран компонент?

• Каква е цената на дадената част спрямо тази от други подобни магазини- онлайн или от доставчик на едро?

• Ако частта не пасва или съм недоволен от качеството и, каква политика за връщане е в сила?

• Колко бързо ще пристигнат моите автомобилни части и има ли някакви специални преференции при доставката, от които мога да се възползвам?

• Защо трябва да се доверя на онлайн доставчик, когато обикновено получавам всички части, от които се нуждая, от магазина отсреща на улицата?

Както можете да видите, има много въпроси, свързани със закупуването на автомобилни части онлайн. Затова, ето едно ръководство за пазаруване по интернет стъпка по стъпка.

Виртуалното пазаруване на части за автомобили е изненадващо подобно на традиционното им пазаруване. Крайната цел е една и съща: да придобиете възможно най-добрата част за вашата кола, без да влезете в големи разходи. В миналото сте ходили в местния магазин за части за автомобили. И ако те са нямали вашата част на склад, е трябвало да отидете при конкурент или да изчакате продуктът да бъде изпратен от най-близкия склад.

Това е голямото предимство при онлайн пазаруването на части за автомобили. Рядко може да не намерите частта, от която се нуждаете, просто заради огромния избор. Все пак има някои неща, които да вземете пред вид. Готови ли сте да започнете? Вземете електронната си количка за пазаруване, пригответе мишката и да започнем!

# 1 – Трябва да знаете какво искате

Преди да отидете в магазина за хранителни стоки, вие правите списък. Същото важи и за онлайн пазаруването на части за автомобили. Преценете от какво се нуждаете и се придържайте към списъка. Импулсивното купуване– да вземете онези неща, които искате и от които не се нуждаете непременно, е достатъчно изкусително в магазина. Но то е още по- лесно при пазаруване онлайн.

# 2 - Проучете онлайн магазина

Простото търсене в Google, например на радиатор, ще доведе до намиране на огромен асортимент от аксесоари, които изглеждат добре. Но има една стара латинска поговорка за правенето на добри покупки, която важи и днес: caveat emptor, което е значи "Купувачи, пазете се". За да сте сигурни, че ще получите възможно най-доброто качество, си направете домашното. Проверете дали този онлайн магазин има добра политика за връщане. Има ли някакви специални преференции при доставката, които могат да ви спестят пари?

# 3 – Вижте номера на оригиналната част

Нека да вземем вашия алтернатор като пример. Ако търсите авточасти онлайн, не би трябвало да използвате друга информация освен номера на оригиналния. Това е, което всеки онлайн дистрибутор използва, за да определи съвместимостта на замяната.

# 4 - Преди да кликнете върху "Купете", два пъти проверете как съответният онлайн магазин обслужва клиентите

Едно малко щракване на мишката може да доведе до огромно главоболие. Например, да речем, че току-що сте купили нов комплект спирачни накладки и ротори и след това осъзнаете, че сте купили грешния комплект. На кого ще се обадите? Съществува ли стабилна структура за обслужване на клиентите? Къде се намира? Трябва да разберете, че обслужването е също толкова важно, колкото и изборът, когато определяте от кой онлайн магазин за автомобилни части да закупите това, което ви трябва.

# 5 - Изберете честност, почтеност, репутация и знание

Изборът на правилната част за автомобила е важен. Но такъв е и изборът на онлайн магазин за автомобилни части със солидна репутация. Магазин, който има приятелски настроен и интелигентен персонал, впечатляващи клиентски отзиви и страст и желание да се окаже помощ на клиентите с поръчките им онлайн.

За всичко това и много повече може да се доверите на https://proavto.bg

Всичко за вашия автомобил на proavto.bg

Безплатна доставка при поръчка над 100 лв.
Лесно връщане и замяна до 14 дни
Оригинални части директно от завода на производителя
Бързо и сигурно плащане